27 / 09 / 2019

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК) избран за најдобар реализиран Проект за 2019 година по повод Светскиот ден на туризмот

25 / 09 / 2019

Подобрување на капацитетите за сместување и угостителство преку поддршка на Проектот за локална и регионална конкурентност

Проектот за локална и регионална конкурентност поддржува потпроекти кои ги спроведуваат микро и мали претпријатија, претежно хотели и некои помали сместувачки капацитети. Преку поддршката на ПЛРК, […]
19 / 09 / 2019

Светските медиуми пишуваат за Проектот за локална и регионална конкурентност

Lonely Planet е еден од најголемите издавачи на книги за туристички водичи во светот. Оваа реномирана компанија објави репортажа за влијанието на Проектот за локална и […]
10 / 09 / 2019

Општина Крушево го развива авантуристичкиот туризам

02 / 09 / 2019

Охридскиот хотел „Пела“ ги модернизира своите капацитети и услуги со поддршка на Проектот за локална и регионална конкурентност

Хотелот „Пела“ во туристичката населба „Свети Стефан“  во близина на Охрид, преку Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК) ги реновира и модернизира постојните капацитети и […]
16 / 08 / 2019

Промоција на македонскиот туристички потенцијал на Џебен Водич

Здружението на граѓани за промоција на туризмот Џебен Водич – Скопје, во рамки на Проектот за локална и регионална конкурентност – ПЛРК, го спроведува потпроектот „Сеопфатна […]
10 / 08 / 2019

“Ново туристичко доживување – Развој на алтернативни форми на туризам преку активностите на потпроектите за асоцијации“

Од година во година, туризмот соборува рекорди. Сé поголем број на луѓе патуваат, а според последните статистички податоци, утврдена е бројка од над 1.4 милијарди туристи […]
23 / 07 / 2019

Адреналинска понуда за туристите на спортскиот аеродром Стенковец

     
22 / 07 / 2019

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ – измена на датумот и продолжување на рокот за доставување понуди за Изведба на градежни работи за изградба на спортско – адреналински парк, Општина Карпош

Ве известуваме дека променет е датумот и продолжен е рокот за доставување понуди за Изведба на градежни работи за изградба на спортско – адреналински парк, Општина Карпош. […]