10 / 02 / 2020

Сторија „Одбери ново ВЕЛО доживување“

31 / 01 / 2020

Сторија „Одбери ново АПИ доживување“

15 / 01 / 2020

Покана за доставување на понуди – Адаптација на Музеј на Град Скопје

Потпроект: „Културните вредности и туризмот: Од стил на живеење до привилегија за доживување“ Потпроект бр: LRCP-1/18-SG-43 Наслов на договорот: Адаптација на Музеј на Град Скопје Референтен бр.: LRCP-1/18-SG-43-NCB/ […]
14 / 01 / 2020

Винарска визба Лазар го развива винскиот туризам со поддршка на Проектот за локална и регионална конкурентност

Винарската визба „Лазар“ ги спроведе предвидените активности во рамки на потпроектот „Инвестиции во реконструкција на објект на Винарска визба „Лазар“ заради подобрување на квалитетот на услугите […]
04 / 12 / 2019

Малешевската Корија – атрактивна дестинација за планински велосипедизам

26 / 11 / 2019

Винарската визба „Попова Кула“ со нови гастрономски понуди за хедонистички пристап преку Проектот за локална и регионална конкурентност

23 / 11 / 2019

Промоција на резултати на потпроектот „4 сезонска авантура“

Преку поддршката на Проектот за локална и регионална конкурентност, Ски Клуб „Полар“ од Скопје го спроведе потпроектот „4 сезонска авантура“. Целта на потпроектот е да се зголеми […]
15 / 11 / 2019

Промоција на резултатите на потпроектот „Развој на туризмот на Сарај и Матка“

Преку поддршката на Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК), Фондацијата за развој на образованието и културата Албиз го спроведе потпроектот „Развој на туризмот во Сарај […]
14 / 11 / 2019

Единицата за спроведување на Проектот во посета на два потпроекти поддржани од ПЛРК

Дел од тимот на Единицата за спроведување на Проектот за локална и регионална конкурентност заедно со Директорот на Канцеларијата на Светска банка во Северна Македонија, г-дин […]