04 / 12 / 2019

Малешевската Корија – атрактивна дестинација за планински велосипедизам

26 / 11 / 2019

Винарската визба „Попова Кула“ со нови гастрономски понуди за хедонистички пристап преку Проектот за локална и регионална конкурентност

23 / 11 / 2019

Промоција на резултати на потпроектот „4 сезонска авантура“

Преку поддршката на Проектот за локална и регионална конкурентност, Ски Клуб „Полар“ од Скопје го спроведе потпроектот „4 сезонска авантура“. Целта на потпроектот е да се зголеми […]
15 / 11 / 2019

Промоција на резултатите на потпроектот „Развој на туризмот на Сарај и Матка“

Преку поддршката на Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК), Фондацијата за развој на образованието и културата Албиз го спроведе потпроектот „Развој на туризмот во Сарај […]
14 / 11 / 2019

Единицата за спроведување на Проектот во посета на два потпроекти поддржани од ПЛРК

Дел од тимот на Единицата за спроведување на Проектот за локална и регионална конкурентност заедно со Директорот на Канцеларијата на Светска банка во Северна Македонија, г-дин […]
12 / 11 / 2019

Промоција на активностите и резултатите на потпроектот „Виа Динарика Северна Македонија“

Ехо фестивалот на планински филм, наменет за љубителите на природата и планините, оваа година од 28 октомври до 1 ноември го одбележа јубилејното десетто издание. На […]
11 / 11 / 2019

Промоција на резултатите на потпроектот „Подобрување на постоечката туристичка понуда на активности во Македонија со изработка, организација и продажба на самоводечки тури за самоорганизирани туристи“

Преку поддршката на Проектот за локална и регионална конкуретност (ПЛРК), Националната асоцијација за дојдовен туризам на Македонија (НАИТМ) во партнерство со туристичката агенција Македонија Травел, го […]
27 / 09 / 2019

Промоција на резултати остварени преку спроведувањето на потпроектот „Музичко – туристичка ИТ платформа на РСМ“

Промоција на македонската туристичка понуда Синоќа, на големата сцена на Македонската Опера и Балет, во присуство на г-дин Никола Бертолини од Делегацијата на Европската Унија и […]
27 / 09 / 2019

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК) избран за најдобар реализиран Проект за 2019 година по повод Светскиот ден на туризмот