22 / 07 / 2019

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ – измена на датумот и продолжување на рокот за доставување понуди за Изведба на градежни работи за изградба на спортско – адреналински парк, Општина Карпош

Ве известуваме дека променет е датумот и продолжен е рокот за доставување понуди за Изведба на градежни работи за изградба на спортско – адреналински парк, Општина Карпош. […]
19 / 07 / 2019

Промоција на активностите и потпроектите на ПЛРК во медиумите

Денеска, во утринската програма на Македонската радио телевизија гостуваа Антонија Шишак, директор на Проектот (ПЛРК), Борче Пауновски, претседател на „Македонски авантуристички дисциплини (МАД) и Јане Стефанов, […]
19 / 07 / 2019

Настан за промоција на резултатите од два потпроекти поддржани од ПЛРК

На ден 21.07.2019 (недела) на спортскиот аеродром Стенковец во близина на Скопје, со почеток во 18:00 часот ќе бидат презентирани резултатите од два потпроекти што се […]
19 / 07 / 2019

Нов пристап во туризмот преку развој на алтернативни туристички атракции

На обуките за јакнење на вештините за комуникација, промоција и продажба и лидерство и градење локални брендови во нудењето туристички услуги, а спроведени од страна на […]
19 / 07 / 2019

Природните реткости на Моноспитовското блато достапни до јавноста

Со европска поддршка, преку Светска Банка во Северна Македонија и Проектот за локална и регионална конкурентност – (ПЛРК), односно, потпроектот „Унапредување на условите за развој на […]
15 / 07 / 2019

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ – измена на датумот и продолжување на рокот за доставување понуди за Изведба на градежни работи во реон на езеро Младост, урбана опрема за еко-камп и камп на авантури за деца, Oпштина Велес

Ве известуваме дека променет е датумот и продолжен е рокот за доставување понуди за Изведба на градежни работи во реон на езеро Младост, урбана опрема за […]
10 / 07 / 2019

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ – измена на датумот и продолжување на рокот за доставување понуди за Изведба на градежни работи за Адаптација на Офицерски Дом – Битола

Ве известуваме дека променет е датумот и продолжен е рокот за доставување понуди за “Изведба на градежни работи за адаптација на Офицерски дом Битола” Проверете ги […]
10 / 07 / 2019

Покана за доставување на понуди – „Изведба на градежни работи за адаптација на Офицерски Дом – Битола“ – општина Битола

Потпроект: „Зголемена туристичка понуда на Пелагонискиот регион преку реставрирање и адаптирање на Офицерски дом заедно со партерното уредување – Битола “ – општина Битола Потпроект бр: LRCP-1/18-SG-30 […]
08 / 07 / 2019

Работилница за формирање на основна група на засегнати страни во Тиквеш и околината

Со цел олеснување на управувањето со дестинацијата Тиквеш и околината ги покануваме сите заинтересирани чинители да учествуваат на Работилницата за формирање на Основната група на засегнати […]