06 / 11 / 2019

Општина Конче го развива руралниот туризам

05 / 11 / 2019

Хотел „Арка“ лоциран во срцето на Старата Скопска Чаршија ја збогатува туристичката понуда во дестинација Скопје, Куманово и околината

Хотел Арка, Скопје заедно со Проект за локална и регионална конкурентност опремуваат тераса на отворено, лоцирана на последниот кат, од каде на гостите им се овозможува […]
04 / 11 / 2019

Општина Неготино го развива винскиот и апи туризам

30 / 10 / 2019

Општина Вевчани со нова туристичка понуда

21 / 10 / 2019

Агрополог, Желино воведува нови автентични содржини во туристичката понуда

Преку поддршка на Проектот за локална и регионална конкурентност друштвото за хотелско сместување и угостителски услуги Агрополог – Желино го спроведе потпроектот „Автентична летна тераса со […]
27 / 09 / 2019

Промоција на резултати остварени преку спроведувањето на потпроектот „Музичко – туристичка ИТ платформа на РСМ“

Промоција на македонската туристичка понуда Синоќа, на големата сцена на Македонската Опера и Балет, во присуство на г-дин Никола Бертолини од Делегацијата на Европската Унија и […]
27 / 09 / 2019

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК) избран за најдобар реализиран Проект за 2019 година по повод Светскиот ден на туризмот

25 / 09 / 2019

Подобрување на капацитетите за сместување и угостителство преку поддршка на Проектот за локална и регионална конкурентност

Проектот за локална и регионална конкурентност поддржува потпроекти кои ги спроведуваат микро и мали претпријатија, претежно хотели и некои помали сместувачки капацитети. Преку поддршката на ПЛРК, […]
19 / 09 / 2019

Светските медиуми пишуваат за Проектот за локална и регионална конкурентност

Lonely Planet е еден од најголемите издавачи на книги за туристички водичи во светот. Оваа реномирана компанија објави репортажа за влијанието на Проектот за локална и […]