19 / 08 / 2020

Нови адреналински (аван)тури во Карпош и Крушево

Со поддршка од Европската Унија и Владата, преку Проектот за локална и регионална конкурентност се создава нова адреналинска авантура во општините Крушево и Карпош. Уникатно катче […]
18 / 08 / 2020

Нова адреналинска авантура во Карпош

Долж кејот на реката Вардар, во завршна фаза е изградбата на спортско – адреналинскиот парк, кој содржи повеќе интересни содржини за младите, спортистите и луѓето кои […]
13 / 08 / 2020

Во тек се активностите за развој на туризмот на Езеро Младост

Заменичката на Претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, г-ѓа Мила Царовска, заедно со Министерот за информатичко општество и администрација г-дин […]
04 / 08 / 2020

Започна обновата на тврдината Цареви Кули во Струмица

Телевизија 24 објави прилог за потпроектот кој го спроведуваме заеднички со општина Струмица, преку  кој ќе се подобри пристапноста и ќе се реставрираат дел од бедемите […]
04 / 08 / 2020

Започна новата кампања „Патувај и откривај“

Ја започнуваме кампањата “Патувај и Откривај!” со која подетално ќе Ве запознаеме со резултатите и успешните приказни на Проектот за локална и регионална конкурентност и неговиот […]
19 / 06 / 2020

Потпроектот за развој на авантуристички туризам во Крушево е во завршна фаза

Заменичката на Претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, г-ѓа Мила Царовска, заедно со Градоначалникот на Општина Крушево, г-дин Томе Христоски, […]
11 / 06 / 2020

Покана за доставување на понуди за Изведба на градежни работи за реконструкција на паркиралишта, пешачки и велосипедски патеки на улица „Партизанска“ во Општина Струга

Потпроект: „Струга-Твојата туристичка дестинација“– Општина Струга Потпроект бр: LRCP-1/18-SG-56 Наслов на договорот: Изведба на градежни работи за реконструкција на паркиралишта, пешачки и велосипедски патеки на улица „Партизанска“ во Општина […]
15 / 04 / 2020

Известување за работа на градежни компании во време на полициски час

Во врска со Одлуката за утврдување на постоење на вонредна состојба објавена во Службен весник на РСМ бр.68/2020 од 18.03.2020 година и Одлуката за забрана и […]
10 / 04 / 2020

Покана за доставување на понуди за Градежни работи за реконструкција на пешачка патека и дрвени мостови до водопад Дуф, уредување на три излетнички места, поставување на урбана опрема, три набљудувачници и ремаркација на постоечки пешачки и велосипедски планински патеки

Потпроект: „Развој на туризмот во Мавровската долина“ Потпроект бр: LRCP-1/18-SG-51 Наслов на договорот: Градежни работи за реконструкција на пешачка патека и дрвени мостови до водопад Дуф, уредување на […]