25 / 09 / 2019

Подобрување на капацитетите за сместување и угостителство преку поддршка на Проектот за локална и регионална конкурентност

Проектот за локална и регионална конкурентност поддржува потпроекти кои ги спроведуваат микро и мали претпријатија, претежно хотели и некои помали сместувачки капацитети. Преку поддршката на ПЛРК, […]
19 / 09 / 2019

Светските медиуми пишуваат за Проектот за локална и регионална конкурентност

Lonely Planet е еден од најголемите издавачи на книги за туристички водичи во светот. Оваа реномирана компанија објави репортажа за влијанието на Проектот за локална и […]
10 / 09 / 2019

Општина Крушево го развива авантуристичкиот туризам

02 / 09 / 2019

Охридскиот хотел „Пела“ ги модернизира своите капацитети и услуги со поддршка на Проектот за локална и регионална конкурентност

Хотелот „Пела“ во туристичката населба „Свети Стефан“  во близина на Охрид, преку Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК) ги реновира и модернизира постојните капацитети и […]
16 / 08 / 2019

Промоција на македонскиот туристички потенцијал на Џебен Водич

Здружението на граѓани за промоција на туризмот Џебен Водич – Скопје, во рамки на Проектот за локална и регионална конкурентност – ПЛРК, го спроведува потпроектот „Сеопфатна […]