12 / 11 / 2019

Промоција на активностите и резултатите на потпроектот „Виа Динарика Северна Македонија“

Ехо фестивалот на планински филм, наменет за љубителите на природата и планините, оваа година од 28 октомври до 1 ноември го одбележа јубилејното десетто издание. На […]
11 / 11 / 2019

Промоција на резултатите на потпроектот „Подобрување на постоечката туристичка понуда на активности во Македонија со изработка, организација и продажба на самоводечки тури за самоорганизирани туристи“

Преку поддршката на Проектот за локална и регионална конкуретност (ПЛРК), Националната асоцијација за дојдовен туризам на Македонија (НАИТМ) во партнерство со туристичката агенција Македонија Травел, го […]
08 / 11 / 2019

Хотел Термал Лукс и Спа воведува нови и подобрени туристички услуги

Преку поддршка на Проектот за локална и регионална конкурентност Подгорски Ан – Колешино го спроведува потпроектот „Култот на водата“. Во рамки на потпроектот се реновира хотелот […]
06 / 11 / 2019

Општина Конче го развива руралниот туризам

05 / 11 / 2019

Хотел „Арка“ лоциран во срцето на Старата Скопска Чаршија ја збогатува туристичката понуда во дестинација Скопје, Куманово и околината

Хотел Арка, Скопје заедно со Проект за локална и регионална конкурентност опремуваат тераса на отворено, лоцирана на последниот кат, од каде на гостите им се овозможува […]