19 / 07 / 2019

Природните реткости на Моноспитовското блато достапни до јавноста

Со европска поддршка, преку Светска Банка во Северна Македонија и Проектот за локална и регионална конкурентност – (ПЛРК), односно, потпроектот „Унапредување на условите за развој на […]
08 / 07 / 2019

Работилница за формирање на основна група на засегнати страни во Тиквеш и околината

Со цел олеснување на управувањето со дестинацијата Тиквеш и околината ги покануваме сите заинтересирани чинители да учествуваат на Работилницата за формирање на Основната група на засегнати […]
14 / 05 / 2018

Измина рокот за изразување интерес

Фазата за изразување на интерес за вториот повик за инвестиции за подгрантови во инфраструктурата поврзана со туризмот и поврзувањата во дестинациите е завршена. Во тек е […]
26 / 04 / 2018

Информација за вториот повик

Ги известуваме сите потенцијални апликанти дека Единицата за спроведување на проектот „Локална и регионална конкурентност“ (ЕСП ПЛРК) ги реализираше сите планирани инфо сесии за подготовка на […]
22 / 03 / 2018

Дестинација бр. 2: Скопје, Куманово и околината – 30 март

Ве покануваме на информативна сесија за вториот повик за подгрантови, која ќе се одржи на 30 март, 2018 со почеток во 10:30 часот во х. Мариот, […]