10 / 08 / 2019

“Ново туристичко доживување – Развој на алтернативни форми на туризам преку активностите на потпроектите за асоцијации“

Од година во година, туризмот соборува рекорди. Сé поголем број на луѓе патуваат, а според последните статистички податоци, утврдена е бројка од над 1.4 милијарди туристи […]
23 / 07 / 2019

Адреналинска понуда за туристите на спортскиот аеродром Стенковец

     
19 / 07 / 2019

Промоција на активностите и потпроектите на ПЛРК во медиумите

Денеска, во утринската програма на Македонската радио телевизија гостуваа Антонија Шишак, директор на Проектот (ПЛРК), Борче Пауновски, претседател на „Македонски авантуристички дисциплини (МАД) и Јане Стефанов, […]
19 / 07 / 2019

Настан за промоција на резултатите од два потпроекти поддржани од ПЛРК

На ден 21.07.2019 (недела) на спортскиот аеродром Стенковец во близина на Скопје, со почеток во 18:00 часот ќе бидат презентирани резултатите од два потпроекти што се […]
19 / 07 / 2019

Нов пристап во туризмот преку развој на алтернативни туристички атракции

На обуките за јакнење на вештините за комуникација, промоција и продажба и лидерство и градење локални брендови во нудењето туристички услуги, а спроведени од страна на […]