07 / 05 / 2021

Барање за изразување на интерес: Консултантски услуги за спроведување на активности за зголемување на видливоста на Проектот

Единицата за спроведување на проектот “Локална и регионална конкурентност” објавува покана за изразување на интерес за консултантски услуги за спроведување на активности за зголемување на видливоста […]
19 / 01 / 2021

Покана за доставување на понуди – Набавка и инсталација на Смарт опрема за Општина Велес

Invitation for Bids: Procurement and installation of Smart Equipment for Municipality of Veles Sub-project: “SMART LAKE MLADOST First innovative tourist attraction in Macedonia” Sub-Grant No.: LRCP-1/18-SG-34 Contract Title: […]
27 / 11 / 2020

Откривај ги убавините во Охрид, Струга и Преспа

Активирана веб платформата и мобилната апликација со поддршка од ПЛРК Потпроектот „Охрид & Преспа То Гоу“ спроведен од страна на Здружението „Коцка“ – Скопје, наменет за […]
04 / 11 / 2020

Развој на туризмот на споменикот на културата – Старата скопска чаршија

10 / 10 / 2020

Нови возбудливи (аван)тури и подобар престој за млади во Кампот „Извидник“ – Струга

За подобар престој на сите млади извидници во кампот „Скаут“, подобрена е понудата за сместување и набавена е опрема за организација на активности на отворено. Со […]
09 / 10 / 2020

Подобар престој и нови аван(тури) во хотел Пела – Охрид

Неповторливиот звук на езерските бранови и свежиот ветер се вистински мир за душата. Секој миг поминат на Охридското Езеро претставува голема привилегија. Патувај со велосипед во […]
15 / 09 / 2020

Патувај и откривај нови (аван)тури на Шар Планина!

За време на викендот три корисници на грантови од Проектот за локална и регионална конкурентност ја презентираа комплементарната туристичка понуда на нови (аван)тури на Попова Шапка […]
14 / 09 / 2020

Активен рурален туризам во Општина Конче

Со поддршка од Европската Унија и Владата преку Проектот за локална и регионална конкурентност подобрена е понудата за активен рурален туризам во Општина Конче. Туристичкот потенцијал […]
26 / 08 / 2020

Зелена рекреативна зона во Дојран

Со поддршка од Европската Унија и Владата преку Проектот за локална и регионална конкурентност се создава нова туристичка понуда во бисерот на југоисточниот дел од нашата […]